LJUD

Ljudanläggninar

För en lyckad ljudinstallation krävs ingående kunskaper om både akustik och elektronik. Vad som når lyssnarens öra är en blandning av direktljud och lokalens reflektioner, vilket i många fall är en komplex historia.

Vi är specialister när det gäller s.k. ”Commercial Audio” – ljudutrustning för bakgrundsmusik och PA-system i offentliga miljöer. Våra produkter används i butiker, kontors- och lagerlokaler, skolor, kyrkor, konferensanläggningar och idrottsanläggningar för att bara nämna några!

Tour Guide System

Ett trådlöst system som tar den guidade rundvandringen till nya dimensioner. Med utsökt tydlighet kan varje deltagare höra guidens röst, välja bland eventuella språk, justera volymen till komfortabel nivå och obehindrat förflytta sig runt bland sevärdheterna utan att missa ett enda ord.

Ljudanläggningar i kyrkor

Många kyrkor byggdes för flera hundra år sedan och är en stor kulturskatt i sin bygd. När vi installerar en ljudanläggning i en kyrka så är det mycket viktigt att det är en diskret anläggning som inte förtar skönheten från den övriga utsmyckningen och interiören. I nära samarbete med församlingen och antikvarier tar vi fram den bästa lösningen.


HörslingaHörslingor
Teleslingor monteras idag i de flesta offentliga lokaler och är en kostnadseffektiv lösning för att ge ljudstöd till personer med nedsatt hörsel. Vi säljer och installerar alla de vanligaste fabrikaten.
Hörslingan kopplas vanligen till signalen från den installerade ljudanläggningen och överför sedan ljudet trådlöst via ett magnetfält till mottagaren. När hörselskadade personer väljer läget för teleslinga (oftast ”T-läge”) på sin hörapparat så utestängs det störande bakgrundsljudet till förmån för det talade budskapet eller musiken.